Verlichting nu

een pleidooi voor rede, wetenschap, humanisme en vooruitgang

Steven Pinker

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Verlichting nu

paperback/ gebrocheerd: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789045040462, 696 blz., May 2020
Formaat: 23.0 (h) x 15.0 (b) x 4.5 (d) cm. Gewicht: 1006 gram.

Uitgever: Atlas Contact

vertaald door: Ralph van der Aa

trefwoorden: humanisme verlichting

beschrijving

Experimenteel psycholoog Steven Pinker verdedigt in zijn boek ‘Verlichting nu’ vurig de waarden van de Verlichting. Met behulp van de wetenschap en het humanisme zullen we de problemen die we hebben als mensheid oplossen en verder gaan op het pad van de vooruitgang.
Wie de krant erop naslaat, is geneigd te denken dat de wereld gedoemd is ten onder te gaan, of dat de periode van vooruitgang voorgoed voorbij is Steven Pinker laat zich echter niet gek maken en kijkt naar de feiten. En die zijn hoopvol. We worden gezonder, rijker, leven meer in vrede, en zijn zelfs steeds gelukkiger. En dat is niet alleen zo in het rijke Westen, maar overal ter wereld. De oorzaak? Het vertrouwen in wetenschap en redelijk denken dat sinds de Verlichting steeds wijder is verspreid. Wat wel waar is: die Verlichting staat onder druk. Er is scepsis tegen wetenschap, en demagogen proberen het vertrouwen in redelijk denken te ondermijnen.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Steven Pinker (1954) is de schrijver van bestsellers als Het taalinstinct, Hoe de menselijke geest werkt en het monumentale Ons betere ik. Ook is hij lid van de commissie die zich bezighoudt met Amerikaanse woordenboeken.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.