Het goede leven

hoe Nederland in een halve eeuw steeds welvarender werd

Annegreet van Bergen

paperback/ gebrocheerd: € 19,99: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789045036731, geïllustreerd, 352 blz., november 2018
Formaat: 23,1 (h) x 15,1 (b) x 2,5 (d) cm. Gewicht: 565 gram.

Uitgever: Atlas Contact

beschrijving

In ‘Het goede leven’ pakt Annegreet van Bergen de draad op van haar bestseller ‘Gouden jaren’. Nederland is in korte tijd rijker geworden dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden. Nieuwe wetenschappelijke inzichten en technische mogelijkheden zorgden ervoor dat de wereld letterlijk en figuurlijk werd opengebroken. Met bromfiets of auto kwamen we steeds verder van huis. Televisie bracht onbekende landen en volkeren de woonkamer binnen.
Van Bergen laat met nieuwe observaties en anekdotes zien hoe de sterke naoorlogse groei het leven in Nederland onherkenbaar heeft veranderd. De tijd is voorbij dat verloofde stellen jaren moesten sparen voor hun uitzet of dat mensen maanden op een telefoonaansluiting moesten wachten. Welke vrouw wordt nu nog ontslagen als ze gaat trouwen? En wie biedt zijn gasten nog een rokertje aan?

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Annegreet van Bergen (1954) is econoom en werkt sinds 1982 als journalist. Ze schreef voor de Volkskrant en Elsevier. Vanaf 1999 werkt zij freelance. In 2000 verscheen haar bestseller De lessen van burnout, waarin ze haar persoonlijke ervaringen combineer

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling:

Bot detected - pagehit Not For our stats.