De kleine Freud

zijn psychoanalytische theorie samengevat

Arthur Eaton

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De kleine Freud

gebonden: € 11.99

ISBN: 9789045036069, 96 blz., November 2020
Formaat: 18.8 (h) x 12.4 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 126 gram.

Uitgever: Atlas Contact

serienaam/reeks: Kleine boekjes - grote inzichten

beschrijving

In ‘De kleine Freud’ zet Arthur Eaton uiteen wat de kern is van Sigmund Freud’s werk. Zonder dat wij het beseffen, zijn veel van onze hedendaagse opvattingen over leven, denken en voelen beïnvloed door ideeën van Sigmund Freud (1856-1939). In zijn theorie over de menselijke geest en persoonlijkheid is het bestaan van het onbewuste, en de invloed ervan op ons alledaagse handelen, de kern. Wij zijn ons lang niet altijd bewust van de wijze waarop onze gevoelens, emoties en impulsen – voor het eerst gevormd in de vroege kindertijd – ons latere leven mede bepalen. Veel daarvan is ‘verdrongen’, maar beïnvloedt ons niettemin voortdurend in het volwassen leven.
Freud is ook de grondlegger van de psychoanalytische therapie, die gericht is op het blootleggen en begrijpen van die verdrongen emoties, waardoor het menselijk bestaan bewuster en lichter kan worden gemaakt. Freuds invloed op de psychologie en andere takken van wetenschap, maar ook op de cultuur en de samenleving in ruimere zin, kan moeilijk overschat worden.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Arthur Eaton (1988) is psycholoog en filosoof. Hij studeerde in Leiden en aan University College London. Hij schrijft regelmatig voor De Groene Amsterdammer, de Nederlandse Boekengids en NRC. Daarnaast behandelt hij patiënten in Heemstede. In 2020 verscheen 'De kleine Freud'.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.