De Nijl in mij

een ontdekkingsreis naar het hart van de waanzin

Fleur van der Bij

 
 
paperback/ gebrocheerd: € 19.99: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789045035147, 240 blz., January 2018
Formaat: 21.1 (h) x 13.7 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 345 gram.

Uitgever: Atlas Contact

trefwoorden: afrika;depressie;ontdekkingsreis

beschrijving

Als student geschiedenis stort Fleur van der Bij zich vol overgave op haar scriptie over de Nederlandse ontdekkingsreiziger Juan Maria Schuver en diens verdwijning langs de oevers van de Nijl. Ze besluit hem na te reizen tot diep in Zuid-Soedan en in De Nijl in mij brengt zij verslag uit van haar zoektocht. Hoe is Schuver gestorven, en waar precies? Werd hij aan een Dinkaspeer geregen? Of had hij zijn dood in scène gezet om aan zijn achtervolgers te ontsnappen? Haar fascinatie met deze cold case is zo grenzeloos dat zij er zelf aan onderdoor dreigt te gaan. De oorlogschaos in Soedan is kalm in vergelijking met wat er in haar hoofd omgaat. Onverwacht brengt Schuvers dood een groot persoonlijk verdriet naar de oppervlakte.
De Nijl in mij is een aangrijpend verhaal over verdwalen en thuiskomen. Een ontdekkingsreis van werkelijkheid naar waanzin.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Fleur van der Bij (1981) is journaliste en historica. Ze publiceerde interviews en reportages in onder meer Dagblad van het Noorden en Bijeen. Voor Chain, een Europese cultureel erfgoed-stichting, organiseerde ze historische studiereizen. Op het internationale kantoor van postercollectief Loesje in Berlijn werkte ze als creatief activiste.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: