De kievit

Sake P. Roodbergen

paperback/ gebrocheerd: € 21.99: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789045034607, 232 blz., May 2018
Formaat: 21.6 (h) x 14.9 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 363 gram.

Uitgever: Atlas Contact

serienaam/reeks: Vogelboeken

trefwoorden: monografie;natuur;vogels

beschrijving

In ‘De kievit’ van Sake P. Roodbergen, onderdeel van de Vogelserie, staat een iconische Nederlandse vogel centraal. De kievit is als voorbode van de lente bijzonder populair. In dit boek beschrijft Roodbergen, een van de grootste kenners van onze weidevogels, aan de hand van één jaarcyclus het leven van de kievit. Een weiland zonder kieviten leek tot voor kort ondenkbaar. Maar de achteruitgang van de natuur heeft directe gevolgen voor het leefgebied van de kievit.
De inhoud van dit boek valt na de inleiding in drie grote delen uiteen. Het eerste deel beschrijft het leven van de kievit in al zijn aspecten. Het tweede en derde deel richten zich op de ‘benutting’ én de bescherming van deze weidevogel. In de provincie Friesland zijn die twee onderling zo met elkaar vervlochten dat het geheel als onderdeel van het immaterieel cultureel erfgoed wordt ervaren.
In ‘De kievit’ zet Roodbergen uiteen wat de beste manier is om deze prachtige vogel te beschermen en voor het Nederlandse landschap te behouden.

Inkijkexemplaar:

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: