Oerend hard

Het onmogelijke hokersleven van Ben Jolink

Jos Palm

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 9789045029061, geïllustreerd, 296 blz., April 2015
Formaat: 20.0 (h) x 12.3 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 309 gram.

Uitgever: Atlas Contact

beschrijving

Veertig jaar geleden is het dat Normaal zijn zegetocht door Nederland begon. En dat ging met veel kabaal, een stukgetrapte spiegel in de kleedkamer, een suppoost bij het hek die uit de Opel Commodore nog hoort roepen: 'Aan de kant, Adolf' en een helse blik van de leadzanger in de camera. Ben Jolink zong met Normaal voor het oog van heel Nederland in AVRO'S Toppop 'Oerend hard'.
Oerend hard vertelt het verhaal van de Achterhoekse rockzanger, de opkomst, ondergang en de terugkeer. Maar na zijn val, in 1996, zou Hummelo's luidruchtigste zoon nooit meer dezelfde zijn. Het was een kwestie van tijd tot Normaal ermee zou ophouden; in 2015 is het dan zover. Dit boek vertelt het verhaal - met een nieuw hoofdstuk over de beginjaren.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Jos Palm (1956) is historicus en journalist. Hij schrijft voor Trouw enHistorisch Nieuwsblad en is redacteur en presentator van OVT, het radioprogramma van de VPRO. Eerder verschenen van hem onder andere De vergeten geschiedenis van Nederland, en Oerend hard, het onmogelijke høkersleven van Ben Jolink.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.