Rock-‘n-roll voorbij de midlifecrisis

Jan Donkers

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Rock-‘n-roll voorbij de midlifecrisis

paperback/ gebrocheerd: € 20.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789045027869, 256 blz., March 2015
Formaat: 21.0 (h) x 13.5 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 343 gram.

Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij

beschrijving

In 1969 schreef Jan Donkers zijn laatste stuk over muziek. In 1979 deed hij dat weer. En in 2000 besloot hij dat het voor de laatste keer was dat hij een muziekfestival zou presenteren. Net als in 2010. Steeds dacht hij: Nu ben ik een oude man - het begint belachelijk te worden dat ik me met die 'kindermuziek' bezighoud.
2013: Jan Donkers is zeventig en hij begint een radioprogramma op KXRadio: hij draait platen van bandjes waarin zijn kleinkinderen hadden kunnen spelen. Belachelijk? Allerminst. Wat Donkers in 1969, 1973 en 1979 niet wist, weet hij nu: terwijl hij ouder werd, werd zijn lievelingsmuziek tijdloos. In Rock-'n-roll voorbij de midlifecrisis vertelt Donkers over zijn lange, bijzondere reis: via de muzikanten die hij sprak, de reizen die hij maakte, culminerend in - nota bene - een cruise. Hoe dat mogelijk is, begrijpt Donkers nog steeds niet. Want ouder hoeft niet per se wijzer te betekenen.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Jan Donkers schreef op de middelbare school voor de schoolkrant. Na het behalen van zijn diploma begon hij aan een studie sociologie in Amsterdam, maar maakte die niet af. Donkers werd redacteur van het Amsterdamse studentenblad Propria Cures. Kort daarop begon hij voor de Volkskrant over popmuziek te schrijven. Daarna begon hij voor NRC Handelsblad onder het pseudoniem Pim de With te schrijven. Voor VPRO-radio presenteerde hij verschillende muziekprogramma's. Ook werd Donkers redacteur van onder andere De Revisor en Hitweek.
Naast schrijver van literaire verhalen en muziekprogramma's maakt Donkers reisreportages. Tevens verzorgde hij geruime tijd buitenland-reportages voor VPRO-radio. Zijn sociologische belangstelling blijkt uit zijn verhalen, die zich meestal afspelen in het eigentijdse milieu van studenten, intellectuelen en kunstenaars.
Donkers is gefascineerd door Amerika en reisde er veel rond. Hij was een jaar professor Dutch Studies in Austin, Texas. Inmiddels is hij dé autoriteit op het gebied van Amerika.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.