Pleister. Botsing! ( Verkeersongeval)

Kolet Janssen; Emy Geyskens

 
 

gebonden: € 16.95

ISBN: 9789044834291, geïllustreerd, 48 blz., April 2019
Formaat: 26.6 (h) x 25.8 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 463 gram.

Uitgever: Clavis B.V.B.A., Uitgeverij

illustrator: Emilie Timmermans

beschrijving

Een mooi verhaal om de gevolgen van een verkeersongeval in de omgeving van een kind bespreekbaar te maken. Met achteraan achtergrondinformatie, een getuigenis van een verkeersslachtoffer en tips. Voor kinderen vanaf 6 jaar.

Als Wannes en zijn zus Lily ’s avonds in bed liggen, belt een politieagent aan. Papa heeft een auto-ongeval gehad. Wannes en Lily zijn bang en verdrietig. Gelukkig horen ze de volgende dag dat papa weer zal herstellen, al moet hij nog enkele weken in het ziekenhuis blijven. Wannes en Lily verwerken het ongeval elk op hun manier.

Ieder kind is uniek. In sommige gezinnen wordt iemand ziek. In andere families is ooit iets vervelends gebeurd. En soms is het huishouden zelf gewoon een beetje anders. Pleister maakt al die gevoelige onderwerpen bespreekbaar. Deze boeken bevatten een warm verhaal, een spelletje en een versje of liedje op kindermaat. Maar ook een informatieve bijlage voor volwassenen, met een aangrijpende getuigenis of een interview met een Pleister-expert. Op die manier nodigt Pleister uit tot praten met en begrip krijgen voor elkaar. Want hoe moeilijk sommige dingen ook zijn, een PLEISTER helpt altijd.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.