Eerste hulp bij pubergedrag

De praktische gids voor ouders om pubers beter te begrijpen en ondersteunen

Isabelle Filliozat

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Eerste hulp bij pubergedrag

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044751369, geïllustreerd, 256 blz., February 2019
Formaat: 21.1 (h) x 16.9 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 468 gram.

Uitgever: Centrale Uitgeverij Deltas

illustrator: Anouk Dubois

beschrijving

De praktische gids voor ouders om pubers beter te begrijpen en ondersteunen.

Hij neemt ondoordachte risico's, zij heeft geen vrienden, hij is verslaafd aan videogames, zij drinkt alcohol, hij rookt, haar kamer is een echte bende, zij provoceert graag, hij is totaal niet te motiveren... Alle pubers hebben het moeilijk om hun emotionele reacties te beheersen. En eerlijk gezegd verliezen ook wij, de ouders, vaak de controle! We beschuldigen hen er dikwijls van dat ze expres op onze zenuwen werken om ons van ons stuk te brengen, daar lijken ze echt talent voor te hebben...

Maar tijdens de adolescentie vinden er grote werkzaamheden plaats in de hersenen. Op het vlak van het denkvermogen, de geheugencapaciteiten en de artistieke creatie maakt de adolescent grote sprongen voorwaarts. Andere hersengebieden, die zorgen voor empathie, anticipatie, organisatie, risicobeoordeling... zijn daarentegen volop in ontwikkeling. De tiener zelf? Een motor die op volle toeren draait, een hypergevoelig gaspedaal en remmen die nog niet werken!

Met dit boek ontdekken we wat er gebeurt in het hoofd en het lichaam van onze tieners en verkennen we onze vermogens als ouders om gevoelig, liefdevol en juist te reageren.


Isabelle Filliozat, psychotherapeut en auteur, en Anouk Dubois, specialist in de psychomotorische ontwikkeling en illustratrice, zijn de auteurs van verschillende bestsellers die positief ouderschap bekend maakten in Frankrijk.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.