Wijn en gerechten combineren

alles wat u moet weten om bij elk gerecht de juiste wijn te serveren

Linda Johnson-Bell

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Wijn en gerechten combineren

gebonden: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044742718, geïllustreerd, 208 blz., April 2015
Formaat: 24.7 (h) x 16.9 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 738 gram.

Uitgever: Centrale Uitgeverij Deltas

vertaald door: Filip Verheyden

beschrijving

De juiste wijn kiezen bij een gerecht en omgekeerd is vaak een moeilijke opdracht. Dit boek biedt een duidelijk antwoord, zodat de keuze, voor zowel de leek als de echte wijnliefhebber, bijzonder eenvoudig wordt. Het is immers de ultieme gids voor het combineren van gerechten met wijn, zodat beide ten volle tot hun recht komen.

Linda Johnson-Bell, een internationaal bekende en bekroonde wijnspecialiste, geeft in dit boek eerst de smaakkarakteristieken van de verschillende druivensoorten en gaat daarna op zoek naar de typische smaken van gerechten en hun ingrediënten.
Verder biedt ze u heel wat tabellen en schema's waarin u kunt lezen wat precies bij elkaar past. Wijnen en druivensoorten zijn gerangschikt bij de gepaste gerechten, terwijl ook omgekeerd ingrediënten en typische gerechten een lijst met geschikte wijnen kregen. Er zijn ook een aantal hoofdstukken opgenomen over de combinatie van wijn met typische etnische gerechten en over de combinatie van wijn met kaas.


Linda Johnson-Bell schreef voor verschillende magazines en is hoofdredactrice geweest van Vintage International Magazine. Voor haar publicaties over wijn won ze verschillende prijzen, waaronder de Prix Louis Marinier. Ze geeft regelmatig lezingen en degustaties in Frankrijk en Groot-Brittannië. Samen met haar man runt ze een restaurant in London, waar ze sommelier is en beslist over de aankoop van de wijnen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.