Het grote gevecht

Jeroen Smit

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het grote gevecht

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

ISBN: 9789044647983, 432 blz., July 2021
Formaat: 23.1 (h) x 15.0 (b) x 3.6 (d) cm. Gewicht: 696 gram.

Uitgever: Prometheus

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Een echte leider durft plannen te maken voor 2030-2040. Zo’n CEO ontfermt zich over de grote vraagstukken, zoals de groeiende kloof tussen arm en rijk en de opwarming van de aarde. Een echte leider is een moedige pionier.
In zijn nieuwste bestseller reconstrueert Jeroen Smit hoe Unilever-CEO Paul Polman (2009-2019) van Unilever een force for good probeert te maken. Want bedrijven die stellen op de wereld zijn om geld te verdienen, hebben in zijn ogen geen bestaansrecht.
Overheden en goededoelenorganisaties dragen hem op handen, maar het vertrouwen van analisten en beleggers blijft dun. Polmans poging om Unilever een veilige Nederlandse haven binnen te loodsen, zo de Brexit te ontvluchten en bescherming tegen op snelle winst gerichte aandeelhouders te zoeken, loopt uit op een drama. Balancerend tussen ‘het geld’ en ‘het goede’ loopt Polman, meer ‘priester’ dan CEO, te ver voor de troepen uit.


Jeroen Smit (1963) doet al meer dan dertig jaar onderzoek naar leiderschap in het bedrijfsleven. Van zijn boeken over Ahold (Het drama Ahold), ABN Amro (De prooi) en Unilever (Het Grote Gevecht) zijn meer dan 400.000 exemplaren verkocht. Ze werden bekroond als ‘Managementboek van het Jaar’ en ‘Beste onderzoeksjournalistiek’. Smit ontving de Machiavelliprijs omdat hij complexe materie voor een breed publiek toegankelijk maakt.


‘Een spannend boek!’ Matthijs van Nieuwkerk, DWDD


‘Hij vertelt als een alwetende verteller, op een vlotte en tegelijkertijd uiterst gedreven gedetailleerde wijze.’ NRC Handelsblad **** [4 ballen]


‘Meeslepend boek.’ RTL Z

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Het grote gevecht

paperback/ gebrocheerd: € 17.50
Februari 2017 mislukt de poging van Kraft Heinz om voor 135 miljard euro Unilever te kopen. Een bedrijf dat stelt op de wereld te zijn ...

Meer boekennieuws op Facebook.