Tussenstations

Te voet van Herat naar Kabul

Rory Stewart

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Tussenstations

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044647525, 320 blz., March 2021
Formaat: 21.3 (h) x 13.7 (b) x 3.0 (d) cm. Gewicht: 449 gram.

Uitgever: Prometheus

vertaald door: Gerda Baardman; Janet van der Lee; Ralph van der Aa

beschrijving

Wandelen is de laatste jaren steeds populairder geworden. Het is zelfs de favoriete vrijetijdsbesteding van de Nederlander. Maar ook buiten Nederland is wandelen onverminderd populair. De Brit Rory Stewart, misschien wel de beroemdste wandelaar van Europa, schreef een bestseller over de edele kunst van het wandelen: Tussenstations.

In Tussenstations beschrijft Stewart zijn tocht door Afghanistan, waar hij begin 2002 als eerste wandelaar het toen net bevrijde land doorkruiste. Het landschap bleek even grillig als de staat waarin het land verkeerde. Dankzij zijn kennis van de taal en de moslimcultuur, zijn inventiviteit en de hulp van vreemden overleefde Rory Stewart de gevaarlijke expeditie.


Rory Stewart (1973) is schrijver, diplomaat en wetenschapper. Van 2010 tot 2019 was hij lid van het Britse Lagerhuis en van 2015 tot 2019 minister in de kabinetten van Cameron en May. Stewarts standpunten over Brexit waren onverenigbaar met die van Boris Johnson, en daarom verliet hij de Conservatieve Partij. Tegenwoordig doceert hij politiek en internationale betrekkingen aan Yale University.


‘Een prachtig boek.’
Vrij Nederland

‘In de tijd dat het in de kranten vooral over bombardementen en terreur ging, was dit een hoopgevend en ook overtuigend tegengeluid.’
Trouw

‘Het voelt als een lang verloren schat uit de tijd van de grote ontdekkingen.’
The Guardian

‘Een verbluffend meesterwerk. In nagenoeg ieder opzicht bijna te goed om waar te zijn.’
The New York Times, boek van het jaar


  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.