Een kleine geschiedenis van Rusland

Mark Galeotti

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Een kleine geschiedenis van Rusland

paperback/ gebrocheerd: € 19.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044644692, geïllustreerd, 224 blz., August 2020
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 277 gram.

Uitgever: Prometheus

vertaald door: Mario Molegraaf

beschrijving

Rusland is een land zonder natuurlijke grenzen, zonder eenduidige etnische achtergrond, zonder een echte centrale identiteit. En toch is het een van de machtigste landen op aarde, een hoofdrolspeler op het wereldtoneel met een rijke geschiedenis van oorlog en vrede, dichters en revolutionairen.
Mark Galeotti, een van de meest bevlogen Ruslandexperts, weet de geschiedenis van misschien wel ’s werelds meest onbegrepen land inzichtelijk te maken. Hij neemt ons mee naar de vorming van een natie, naar oude legendarische helden als Rurik en Vladimir de Grote, naar wonderbaarlijke vorsten als Peter de Grote en Catharina de Grote, naar de opkomst en ondergang van de Romanovs, en natuurlijk naar de Russische Revolutie, de Koude Oorlog, Tsjernobyl en het einde van de Sovjet-Unie. Tot slot beschrijft hij de opkomst van een niet al te opmerkelijke KGB-agent, Vladimir Poetin.

Mark Galeotti (1965) is werkzaam aan het Institute of International Relations in Praag en verbonden aan het Nederlandse platform Raam op Rusland. Hij is de auteur van het veelgeprezen De Vory. De Russische supermaffia en We moeten het even over Poetin hebben.

Over We moeten het even over Poetin hebben:
‘In minder dan 150 bondige pagina’s schetst Galeotti een naargeestig, maar overtuigend portret van de man in het Kremlin en het politieke systeem dat hij domineert.’
The Times, Best Books of 2019

Over De Vory:
‘Met De Vory is het misdaadsyndicaat dat de macht zou hebben overgenomen van de communistische partij voor het eerst gedetailleerd geanalyseerd en daarmee ook tot zijn ware proporties teruggebracht.’
NRC Handelsblad •••••

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.