Bestsellerboy

Mano Bouzamour

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Bestsellerboy

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

ISBN: 9789044644203, 304 blz., July 2021
Formaat: 21.3 (h) x 13.8 (b) x 2.8 (d) cm. Gewicht: 433 gram.

Uitgever: Prometheus

beschrijving

Mohamed Zebbi, een jongen van de straat, heeft één droom: de literaire wereld bestormen. Wanneer zijn debuutroman Mohamed, de proleet verschijnt, is zijn naam in één klap gevestigd. Maar zijn ouders zetten hem uit huis en door zijn vrienden wordt hij verstoten. Hier begint zijn zwerftocht door Amsterdam op zoek naar een thuis.


Bestsellerboy is een betoverende, opwindende en geestige roman. Een stormachtig verhaal vol seks, spanning en eenzaamheid. Over de liefde, idealen en verscheurdheid van een jonge stadsbewoner.


Mano Bouzamour (1991) schreef het internationaal geprezen De belofte van Pisa, in 2014 de bestverkochte debuutroman van Nederland. De film-, theater- en hoorspelrechten van het boek zijn verkocht, net als de Duitse en Spaanse vertaalrechten. Op het moment beleeft De belofte van Pisa de 28ste druk.


De film- en tv-rechten van Bestsellerboy zijn verkocht aan het Amerikaanse CBS Studios. Bouzamour schrijft samen met Robert Alberdingk Thijm (A’dam-E.V.A. en Dunya & Desie) aan de achtdelige serie die in 2022 te zien zal zijn.


‘Mano kan fantastisch verhalen vertellen.’

Joris Luyendijk


‘Uitsluitend uitgegeven omdat Bouzamour een migrantenkind is.’

Sylvia Witteman, de Volkskrant

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.