List en leed

Arie Storm

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
List en leed

paperback/ gebrocheerd: € 19.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044642506, 256 blz., November 2019
Formaat: 20.1 (h) x 12.5 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 324 gram.

Uitgever: Prometheus

beschrijving

Pas als de schrijver August Voois het manuscript van zijn nieuwe roman bij zijn redacteur heeft ingeleverd, beseft hij dat hij de namen van zijn personages niet heeft veranderd. De mensen die hij kent en die een rol in zijn boek spelen, komen er onder hun eigen naam in voor.
August denkt dat hij nog alle tijd heeft om daar iets aan te doen, maar hij krijgt onaangekondigd bezoek van een man met een merkwaardig bericht: de werkelijkheid zit anders in elkaar dan August altijd dacht. De man stelt August een bizarre ruil voor. En August gaat er zowaar geestdriftig op in. Dit zou voor hem wel eens de mogelijkheid kunnen zijn om te ontsnappen aan zijn vastgelopen leven. Of toch niet?
List en leed is een komedie met een ernstige ondertoon. Welke rol kan literaire fictie nog spelen in een wereld waar waarheid en verzinsels soms niet meer van elkaar te onderscheiden zijn? List en leed is een roman vol leven, humor en raadsels - na het lezen van dit boek kijk je zeker niet meer op dezelfde manier naar de wereld.


Arie Storm (1963) schreef met List en leed zijn elfde roman. Zijn vorige boek is Het horrortheater van de Nederlandse literatuur (2019).


Over Een diadeem van dauw:


‘Radicale, kunstige roman.’
MARJA PRUIS, DE GROENE AMSTERDAMMER


‘Soepel en haast onmerkbaar strak geschreven.’
THOMAS DE VEEN, NRC HANDELSBLAD


Over Het horrortheater van de Nederlandse literatuur:


‘Dit is het dus _ de chaos, wat wordt verzwegen, het schurende, het malende brein _ waar Storm het over heeft als hij het over literatuur heeft. Het is tevens waarom ik Storm graag lees.’
GERWIN VAN DER WERF, TROUW

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.