Op zoek naar de grenzen van de natuurkunde

Fedde Benedictus

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Op zoek naar de grenzen van de natuurkunde

paperback/ gebrocheerd: € 19.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044642209, geïllustreerd, 176 blz., May 2020
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 232 gram.

Uitgever: Prometheus

beschrijving

Volgens Einstein weten we niet of meetlatten recht zijn en klokken gelijklopen. Hoe kan dat? Als Einsteins theorieën worden uitgelegd, verschuilen natuurkundigen zich vaak achter moeilijke vergelijkingen, terwijl natuurkundige en filosoof Fedde Benedictus laat zien wat Einsteins theorieën ons vertellen over de werkelijkheid om ons heen. In deze zoektocht naar de grenzen van ons begrip, waarin ingewikkelde redeneringen worden afgewisseld met persoonlijke anekdotes, legt Benedictus op een voor iedereen begrijpelijke wijze uit dat de natuurkunde van Einstein niet radicaal breekt met die van Newton, maar er juist op voortborduurt.

Fedde Benedictus (1982) promoveerde in 2016 aan de Universiteit Utrecht in de filosofie van de natuurkunde. Naast redacteur van een tijdschrift in de theoretische natuurkunde (Foundations of Physics) is Benedictus lid van het Nederlandse team dat deelneemt aan internationale paraklimwedstrijden.

‘De relativiteitstheorie heeft een stroomversnelling teweeggebracht in ons begrip van de natuurkrachten en alle verschijnselen die daarmee samenhangen. Hoe kijkt een filosoof tegen de gehanteerde begrippen aan? Fedde Benedictus zet dit in begrijpelijke termen uiteen.’- Gerard ’t Hooft

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.