Turis

Özcan Akyol

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Turis

paperback/ gebrocheerd: € 12.99

ISBN: 9789044641271, 272 blz., December 2018 UITVERKOCHT!

Uitgever: Prometheus

serienaam/reeks: Leeslicht

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

In een arbeiderswijk in Deventer woedt een gezinsstrijd die dagelijks wordt aangewakkerd door vader Turis, een onaangepaste dronkaard en hoerenloper, iemand zonder geweten. Hij komt jarenlang weg met zijn escapades en intimidaties die het hele gezin gegijzeld houden.
Maar dan grijpt de jongste zoon een geheim aan dat zijn moeder al een decennium met zich meedraagt om zijn vader voorgoed uit hun levens te verdrijven. Tijdens zijn zoektocht naar de waarheid krijgt hij al snel tegenwerking uit onverwachte hoek. De zoon dient zich opnieuw te verhouden tot zijn vader, zijn moeder en vooral tot zichzelf.
Turis is een beklemmende, indringende en bij vlagen bijzonder geestige roman, die de lezer meesleurt in een onbekende wereld waarin absurdisme en ontroering elkaar moeiteloos afwisselen.


Özcan Akyol (1984) schreef eerder de semiautobiografische bestseller Eus. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste literaire schrijvers van zijn generatie.


'Met zijn nieuwe boek lost Özcan Akyol zijn belofte meer dan in. Turis is een overrompelende roman over een vader, een zoon en een moeder. Ontroerend, hard en weergaloos.' Ronald Giphart

'Een literair talent van heb ik jou daar.' Paul Witteman

'Scherpzinnig commentator van sociale schijnheiligheid.' NRC Handelsblad

'Akyols zinnen hebben schwung.' Trouw

'Een literaire ster.' VARAgids

'Het meest spraakmakende debuut van 2012.' Tubantia

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Toerist

paperback/ gebrocheerd: € 15.00
Toerist werd, net als Özcan Akyols debuutroman Eus, direct een bestseller. Het is een beklemmende, indringende en bij vlagen bijzonder ...

Meer boekennieuws op Facebook.