Grip

In gesprek over de staat van ons land

Ron Meyer

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Grip

paperback/ gebrocheerd: € 15.99

ISBN: 9789044638066, 152 blz., May 2018
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 197 gram.

Uitgever: Prometheus

beschrijving

Een tijd van breed gedragen onbegrip en ontheemding vraagt om een grondige analyse naar de staat van ons land. Daarom klopte SP-voorzitter Ron Meyer aan bij honderd maatschappelijk leiders en sprak zijn partij met 1 miljoen Nederlanders. Een jaar lang voerde hij gesprekken met onder meer schrijvers, burgemeesters, wetenschappers, generaals, film-, theater- en tv-makers, sporters, ondernemers, vakbondsleiders en een bisschop over de vraag hoe we ervoor staan en waar we naartoe gaan. In hun reacties wordt onmiskenbaar een rode draad zichtbaar. Er blijken veel gedeelde zorgen te zijn, maar er kan uit de verkenning ook een hoopvolle conclusie worden getrokken. Veel mensen voelen zich verweesd, maar dat hoeft niet zo te blijven.

Vooraanstaande denkers als Bas Heijne, Roxane van Iperen, David van Reybrouck, Rianne Letschert, Humberto Tan, Ahmed Aboutaleb, Jan Terlouw en Geert Mak kijken met een zeer kritisch oog naar onze samenleving, maar er rijst ook een inspirerend perspectief op uit de gesprekken die Meyer met hen voerde. Een visie op een land dat solidariteit kan organiseren als uiting van gezamenlijke kracht. Geen politiek van liefdadigheid of zweverig geleuter. Geen onzekerheid en onbehagen, maar grip. Op ons werk, onze wijken en onze wereld.
In Grip vertelt Ron Meyer over zijn tour door het land, die hem heeft aangezet tot een even vurige als noodzakelijke ambitie: Nederland versterken vanuit gemeenschappelijkheid. Niet uit luxe, maar uit noodzaak.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Ron Meyer (Heerlen, 1981) is sinds 2015 partijvoorzitter van de SP. Daarvoor was hij vakbondsbestuurder en campagneleider bij de FNV. Hij was in die hoedanigheid een van de drijvende krachten achter de grote schoonmakersstakingen. Met Young & United wist hij de eerste stappen in de afschaffing van het jeugdloon te zetten. Sinds 2006 is hij voorzitter van de SP-fractie in Heerlen.toelichtingMet een voorwoord van Kim Putters en bijdragen van Bas Heijne, Roxane van Iperen, Jan Terlouw, Geert Mak, Rianne Letschert, David van Reybrouck, Paul Verhaeghe en Ahmed Aboutaleb.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.