Gedwongen kampliefde

Ellen Keith

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 21.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044637458, 352 blz., June 2018
Formaat: 21.3 (h) x 13.7 (b) x 3.3 (d) cm. Gewicht: 502 gram.

Uitgever: Prometheus

vertaald door: Atty Mensinga

beschrijving

Amsterdam, mei 1943. Als de tulpen beginnen te bloeien en de nazi’s hun greep op de stad verstrakken, lijkt het laatste sprankje Nederlands verzet te zijn weggevaagd. Marijke de Graaf en haar man zijn gearresteerd en gedeporteerd naar een concentratiekamp in Duitsland. Marijke staat algauw voor een onmogelijke keuze: een langzame, pijnlijke dood sterven in het kamp of – met de kans om het te overleven – zich aanmelden bij het kampbordeel voor dwangarbeiders.

Aan de andere kant van het prikkeldraad arriveert SS-officier Karl Müller om aan zijn vaders verwachtingen te voldoen in de voor hem glorieuze oorlogstijd. Maar de confrontatie met de brute executies en straffen doet hem verlangen naar een uitweg. De ontmoeting met de pas aangekomen Marijke zal hun levens drastisch veranderen.

Gedwongen kampliefde is een aangrijpende debuutroman over de vage grenzen tussen liefde en lust, misbruik en verzet, goed en fout. Maar ook over volhouden en het ondenkbare doen onder bijzondere omstandigheden. Het is een schitterend verhaal over een tot nu toe nauwelijks bekend aspect van de Duitse kampen.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Ellen Keith (1989) is een Canadese schrijfster van deels Nederlandse komaf. Ze behaalde een master Creative Writing aan de University of British Columbia. Ellen woont in Amsterdam. Gedwongen kampliefde is haar debuutroman.toelichtingDe nummer 1 bestseller van de Canadese Globe and Mail.

‘Ik ben zo onder de indruk van de ambitie en de moed van deze roman. Keith stelt essentiële ethische kwesties aan de orde, en durft vragen te stellen over wat het betekent mens te zijn in de huidige wereld, over wat goed is en wat slecht, over wat vergeven kan worden en wat niet. De beste literatuur gaat die vragen niet uit de weg, en Gedwongen kampliefde borduurt voort op die nobele traditie.’
ANNABEL LYON, AUTEUR VAN THE SWEET GIRL
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.