De B.V. Noord-Korea

Een kernmacht in de marge

Remco Breuker

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De B.V. Noord-Korea

paperback/ gebrocheerd: € 21.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044637311, 272 blz., June 2018
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) x 3.0 (d) cm. Gewicht: 387 gram.

Uitgever: Prometheus

beschrijving

De Democratische Volksrepubliek van Korea is niet democratisch, het volk heeft er niets te zeggen, het is geen republiek en het omvat slechts de helft van Korea. Wat het wél is, beschrijft Remco Breuker in De B.V. Noord-Korea. Hij gaat in op wat het land nu ís, en wat we er in de toekomst van kunnen verwachten als de strategische plannen van het land slagen. Noord-Korea weet wat het doet: het verdient fortuinen in het buitenland, heeft kern- en andere wapens ontwikkeld en is een kernmacht geworden die er klaar voor is om met de VS aan tafel te gaan zitten.

Remco Breuker laat haarfijn zien hoe het land in elkaar zit, waarom mensenrechtenschendingen en kernwapens er nauw met elkaar verweven zijn, waar het naartoe op weg is, en wat dat voor de rest van de wereld betekent.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Remco Breuker (1972) is hoogleraar Koreastudies aan de Universiteit Leiden. Hij doet onderzoek naar de geschiedenis van Korea en naar hedendaags Noord-Korea, waarbij hij nadruk legt op mensenrechtenschendingen, dwangarbeid, moderne slavernij en de verhalen van Noord-Koreaanse ballingen.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.