Ach kind toch

Een verhaal van moeder en zoon

Cornald Maas

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Ach kind toch

gebonden: € 19.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044637175, 160 blz., October 2018
Formaat: 20.8 (h) x 13.2 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 278 gram.

Uitgever: Prometheus

beschrijving

Sinds hij het huis uitging ontving Cornald Maas honderden brieven van zijn moeder, waarin zij hem schrijft over haar leven, haar dilemma’s en zorgen.
Aan de hand van deze unieke correspondentie en zijn eigen herinneringen, vertelt Maas het verhaal van een vrouw die, opgegroeid in een eenvoudig milieu in een andere tijd, er alles aan doet om zich te ontwikkelen. Ach kind toch is ook het grotere verhaal van moeders (en vaders) die niet het leven konden leiden dat ze in andere tijden en omstandigheden misschien wél zouden hebben geleid, maar die hun kinderen de kans gaven uit te vliegen.

Een voor iedereen herkenbaar verhaal over pieken en dalen in een mensenleven, over ouder- en moederschap, familie, liefde, scheiding en hereniging, verlies van dierbaren, en het onvermijdelijke eigen naderende einde – over alles wat zich in een ‘gewoon’ maar bijzonder mensenleven aandient.

Cornald Maas (1962) is schrijver en presentator van Volle Zalen en andere culturele tv-programma’s. Hij is commentator van het Eurovisie Songfestival. Eerder publiceerde hij onder meer Op de helft, Over de helft, Uit elkaar, Trotse ouders, Verlies en Duizend vragen heb ik over de dood.

‘Met zwier en liefde bewijst ook Cornald Maas mijn credo: moeders worden nimmer mensen — moeders blijven moeders.’
Tom Lanoye

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.