Beter worden is niet voor watjes

Danielle Pinedo; Bart van Eldert

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Beter worden is niet voor watjes

paperback/ gebrocheerd: € 18.99

ISBN: 9789044636109, 160 blz., April 2018
Formaat: 20.1 (h) x 12.6 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 241 gram.

Uitgever: Prometheus

beschrijving

Beter worden, het blijkt een rámp. In mijn toch al kleine wereld is het stiller dan ooit. Hele dagen maak ik niets mee. De mensen denken dat niet doodgaan hetzelfde is als doorgaan met leven. Eerder zat mijn moeder klaar met een kopje thee na mijn ziekenhuisbezoek. Nu is het van: ‘O, heb je weer een afspraak?’ Nou, zij ook. De boekenclub, de museumclub, ergens godbetert hérten kijken met andere überfitte bejaarden. Maar het doet nog steeds zeer, hoor!

Voorzichtig staan twee bevriende journalisten weer op. Ging levensgevaarlijk ziek worden nog vanzelf, beter worden blijkt niet voor watjes. Net als veel van de duizenden patiënten die tegenwoordig kanker doorstaan, merken zij hoe ingewikkeld overleven is. Ook blijkt ziekte een positieve kant te hebben. Nu kan alles anders zijn. Thuis, op het werk en in je hoofd. De auteurs laten in deze intieme briefwisseling ontroerend en met humor zien hoe ze de afgelopen jaren hun weg zochten in dit nieuwe extra bestaan. Hoe een zware ziekte je beter kan maken. Een brievenboek vol levenskunst.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Bart van Eldert (1966) schrijft als verslaggever van het AD columns en artikelen over economie. Eerder maakte hij reportages over wetenschap en gezondheid. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen.

Danielle Pinedo (1968) is verslaggever bij NRC Handelsblad. Ze was actief als sportjournalist en maakte internationale reportages. Nu schrijft ze vooral persoonlijke interviews. Ze heeft een vriendin en een hond.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.