Hoe wij verdwenen

Jing-Jing Lee

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Hoe wij verdwenen

paperback/ gebrocheerd: € 21.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044636024, 384 blz., October 2018
Formaat: 21.5 (h) x 13.7 (b) x 3.1 (d) cm. Gewicht: 489 gram.

Uitgever: Prometheus

vertaald door: Susan Ridder

beschrijving

Wanneer haar man overlijdt, leeft Wang Di noodgedwongen een eenzaam leven in het Singapore van nu. De nieuwe stilte brengt echter een stortvloed van herinneringen met zich mee, die haar terugvoeren naar de wrede gebeurtenissen van de Japanse invasie: als zestienjarig meisje komt ze als troostmeisje terecht in de seksslavernij. Wat ze dan ziet en meemaakt zal haar bijna zestig jaar lang blijven achtervolgen.
Kevin is twaalf en heeft zo zijn eigen problemen. Een groot deel van zijn tijd wordt opgeslokt door het ziekbed van zijn oma, die op haar sterfbed een verrassende bekentenis doet – een die niet voor zijn oren bestemd was. Zijn zoektocht naar de waarheid achter die openbaring leidt hem naar Wang Di en de gebeurtenissen van de oorlog.
Ze zeggen dat de waarheid je zal bevrijden – maar wat als haar verschrikkingen juist de ketenen zijn waar je je hele leven aan hebt willen ontsnappen?

Jing-Jing Lee, geboren en getogen in Singapore, behaalde in 2011 aan Oxford haar masterdiploma Creative Writing en heeft sindsdien meerdere korte verhalen gepubliceerd in verscheidene tijdschriften en bundels. Haar novelle If I Could Tell You werd in 2013 uitgegeven en in 2015 verscheen haar eerste dichtbundel And Other Rivers. Ze woont in Amsterdam.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.