Alles over hoofdpijn en aangezichtspijn

Michel Ferrari; Joost Haan

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Alles over hoofdpijn en aangezichtspijn

paperback/ gebrocheerd: € 25.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044635775, 384 blz., January 2018 UITVERKOCHT!

Uitgever: Prometheus

beschrijving

Bijna iedereen heeft ooit wel eens hoofdpijn gehad en minstens een derde van de bevolking boven de twaalf jaar heeft er zelfs regelmatig last van. Het is dus een echte 'volksklacht'. Hoofdpijn is geen ziekte op zich, maar een klacht die bij een groot aantal bekende - maar ook nog onbekende - aandoeningen kan optreden. En juist omdat er zo veel hoofdpijnsoorten zijn, zien veel patiënten (en helaas ook dokters) vaak door de bomen het bos niet meer. Wat voor soort hoofdpijn is dit? Wat is de beste behandeling? Om orde te scheppen in deze 'chaos' beschrijft Alles over hoofdpijn en aangezichtspijn op systematische wijze het hele spectrum van hoofdpijn. Van hoofdpijn bij ernstige ziektes, zoals een tumor of een bloeding, tot goedaardige hoofdpijnsoorten zoals migraine en clusterhoofdpijn, die overigens de kwaliteit van leven van de patiënten ernstig kunnen beperken.
Alles over hoofdpijn en aangezichtspijn is een volledig herziene en uitgebreide opvolger van een hoofdpijnboek uit 2007 van dezelfde auteurs, waarvan 20.000 exemplaren zijn verkocht. Het besteedt uitgebreid aandacht aan de talrijke nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de diagnose en behandeling van hoofdpijn.

'Dit boek zou bij iedere hoofdpijnpatiënt in Nederland en Vlaanderen in de boekenkast moeten staan.' NEDERLANDSE VERENIGING VAN HOOFDPIJNPATIËNTEN

Prof. dr. M.D. Ferrari is hoogleraar neurologie in het LUMC te Leiden en gespecialiseerd in hoofdpijn. Hij ontving in 2009 de NWO-Spinozapremie en onder zijn leiding wordt hoofdpijnonderzoek gedaan, van basaal onderzoek (genetica, muismodellen) tot geneesmiddelenonderzoek bij patiënten.
Dr. J. Haan is neuroloog in het Alrijne Ziekenhuis te Leiderdorp/Leiden/Alphen aan den Rijn en is ook gespecialiseerd in hoofdpijn. Hij werkt parttime in het LUMC als hoofdpijnonderzoeker, vooral op het gebied van genetica en clusterhoofdpijn.

'Een zeer toegankelijke, populairwetenschappelijke "hoofdpijnbijbel".' MEDISCH CONTACT

'Een zeer overzichtelijk handboek, waarin op heldere wijze alle vormen van hoofdpijn en de behandeling daarvan uiteen worden gezet.' PSYCHOLOGIE MAGAZINE

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.