Andere kamers

Bram de Ridder

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Andere kamers

paperback/ gebrocheerd: € 21.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044634266, 184 blz., April 2018 UITVERKOCHT!

Uitgever: Prometheus

beschrijving

In Andere kamers gaat een fotograaf op tournee met een oudere concertpianiste, begraaft een jongen de vader van zijn verdwenen jeugdvriend, bestelt een bijziende schrijfster een gigolo, probeert een jongeman de tijd stil te zetten en belt een bejaarde vrouw haar zus nadat ze in de tuinvijver is gevallen.

Het boek leest als een wonderlijke reis door een wereld waarin we allemaal leven. Een gecompartimenteerde wereld, waarin we eindeloos proberen elkaars muren af te breken en tot elkaar door te dringen. In deze wereld doen de personages montere, onbeholpen, kwetsbare, oprechte en soms wanhopige pogingen zich staande te houden. Net als wij allen laten ze niemand te dichtbij komen, tot op het moment dat ze niet anders meer kunnen.

De met tastende pen geschreven verhalen gaan over tijd, over eenzaamheid en contact, en over het gevoel iets te missen, zonder er zeker van te zijn wat dat dan is, en of het wel bestaat.

'De verhalen van Bram de Ridder zijn verraderlijk klassiek en hebben een tsjechoviaanse eenvoud, maar tussen de regels door sluipt het mysterie van het alledaagse. Melancholisch en veelbelovend.'- NINA POLAK

Bram de Ridder (1985) schrijft fictie en non-fictie. Eerdere verhalen verschenen onder andere in Tirade en De Brakke Hond. De Ridder is socioloog en arts in opleiding tot psychiater.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.