Wie brengt mij naar Mentrum

Eveline Vreeburg

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 21.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044630640, 168 blz., November 2018
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 211 gram.

Uitgever: Prometheus

beschrijving

Kun je er ongestraft voor kiezen de verantwoordelijkheid voor je leven uit handen te geven? Michelle Buurman hoopte tot voor kort van wel. Ze is in paniek. Haar therapeut heeft met haar gebroken. In de wachtkamer van de crisisdienst wordt ze opgehaald door Frans, een medewerker in opleiding met een geel hesje.

Volgens haar voormalige goeroe leefde Michelle achter haar taal, maar hij heeft wel meer gezegd dat nu niet meer vanzelfsprekend is. In een reeks gesprekken vertelt Michelle aan Frans wat er is gebeurd met Sieb, de pseudopsycholoog die ze heilig had verklaard. Langzaam maar zeker begint het haar te dagen dat het streven naar totale overgave misschien wel in haar familie zit.

Wie brengt mij naar Mentrum is een roman over grenzeloos geloven in iets anders dan jezelf, over de gevaren van een ongelijke machtsverhouding, over verlies, en over de neiging om de geschiedenis te herhalen in de hoop dat die op een dag opnieuw geschreven kan worden.

Eveline Vreeburg (1984) debuteerde in 2011 met haar roman Onder pseudoniem. Zij studeerde Europese studies en literary studies aan de Universiteit van Amsterdam. Vreeburg woont en werkt in Lissabon.

Over Onder pseudoniem:

‘Een merkwaardig genadeloze roman, vermomd als een naïef meisjesboek, dat me nu al weken bezighoudt. Gevaarlijke schrijfster, die Eveline Vreeburg.’
Marja Pruis, De Groene Amsterdammer

‘Vreeburg weet de aandacht vast te houden. De afstandelijke, licht sarcastische toon is zeer vermakelijk.’
HP/De Tijd

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.