De republiek

Joost de Vries

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
De republiek

paperback/ gebrocheerd: € 12.99

ISBN: 9789044627114, geïllustreerd, 264 blz., June 2014
Formaat: 21.3 (h) x 13.8 (b) x 2.6 (d) cm. Gewicht: 380 gram.

Uitgever: Prometheus

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Josip Brik, popfilosoof en professor in de Hitlerstudies, is dood: onopgehelderde omstandigheden. Nu is het aan zijn rechterhand, Friso de Vos, om Briks intellectuele nalatenschap naar zich toe te trekken. Maar er zijn er meer met die ambitie en zodra Friso - jaloers, hypochonder, intelligenter dan goed voor hem is en onhandig verliefd op het meisje dat hij net heeft verlaten - probeert de concurrentie buitenspel te zetten, tuimelt hij in een verhaal dat absoluut niet het zijne is.
Wat begint als een oefening in rouwverwerking en liefdesverdriet verandert gaandeweg in academische satire, speculatieve geschiedschrijving en iets wat zomaar een spionageroman zou kunnen zijn.
De republiek gaat over bedrog en zelfbedrog, ambitie en liefde, over geschiedenis als entertainment en de jacht op de perfecte vijand.

Joost de Vries (1983) is kunstredacteur bij De Groene Amsterdammer. In 2010 verscheen zijn spraakmakende debuutroman, Clausewitz, die werd genomineerd voor de Anton Wachterprijs en de Selexyz Debuutprijs.

Over Clausewitz:

'Een biblio-thriller en een schelmenroman in één.'
JOOST ZWAGERMAN

'Ook als je de verwijzingen mist, doen de mooie verhalen, treffende vergelijkingen en bovenal de ongrijpbare sfeer van dit debuut je hongeren naar meer.'
MAARTEN DESSING, KNACK

'Een magistraal boek. Deze debuutroman vormt het keerpunt in de Nederlandse literatuur. (...) In stijl, spanning, taalgebruik, metaforiek, eruditie en humor steekt Joost de Vries De ontdekking van de hemel naar de kroon.'
ELSBETH ETTY, NRC HANDELSBLAD

'Een boek dat zijn buzz zal overleven.'
MARK CLOOSTERMANS, DE STANDAARD

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

De republiek

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

Meer boekennieuws op Facebook.