Crowdsurfen op laag water

Daniel Vis

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 16.99

ISBN: 9789044625516, 64 blz., April 2014
Formaat: 21.2 (h) x 13.6 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 133 gram.

Uitgever: Prometheus, Uitgeverij

beschrijving

In Crowdsurfen op laag water gebruikt Daniël Vis beelden die alleen 's nachts zouden mogen worden uitgezonden, met waarschuwingen van de kijkwijzer. Van waterboarding tot boze peuters met roosvicee, als er maar ongemak in zit. Een jongen ontdekt de vrouwenlaarzen van z'n zus, een huisvrouw druppelt antivries in het eten, de kat van de buren wordt bespoten met bleek, de psycholoog praat, en ondertussen zit een net-legale webcamgirl op klanten te wachten. Het gaat niemand gemakkelijk af.
Op Tarantino-achtige wijze ontrafelt Daniël Vis uiterst actuele doch ook persoonlijke thema's. Dit doet hij op een harde, narratieve en atypische manier, waarbij niets mooier gemaakt wordt dan het is.

Daniël Vis (1988) schrijft gedichten en treedt op. Hij publiceerde in onder meer Strak!, Het Liegend Konijn en Plebs. Dit jaar won hij de finale van het nk Poetry Slam, en ook stond hij op podia als iPoetry, Lowlands, het Gedichtenbal en de Zwarte Cross. Crowdsurfen op laag water is zijn langverwachte debuutbundel.

'Eindelijk weer een jonge dichter met een grote mond. En hij maakt het nog waar ook.' menno wigman

  1. Leg in mijn winkelwwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.