Een slagerszoon met een brilletje

Tom Lanoye

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Een slagerszoon met een brilletje

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 9789044621228, 184 blz., September 2018
Formaat: 20.0 (h) x 13.6 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 209 gram.

Uitgever: Prometheus

serienaam/reeks: De Wase trilogie

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Een slagerszoon met een brilletje is het prozadebuut van Tom Lanoye. In vier verhalen laat hij, zo schreef NRC Handelsblad, ‘al heel wat facetten zien van zijn latere, veelzijdige vakmanschap: de formidabele stilist, de inventieve fantast, de absurdist die waarheid en leugen, humor en tragiek, perfect weet te mengen’.
Maak kennis met Achille van den Branden, ‘de man die alle boeken ter wereld heeft gelezen’ – op één na, dat hem te gronde zal richten. Maak kennis met garagehouder en wrakkenverzamelaar Jules, die zich gruwelijk verminkt uit liefde voor zijn nochtans hondstrouwe echtgenote Alice. Maar maak vooral kennis met Lanoye zelf, die in Een slagerszoon met een brilletje de fundamenten legt voor twee van zijn meest gelezen en geprezen romans, Kartonnen dozen en Sprakeloos – samen bekend als De Wase trilogie.

Tom Lanoye (1958) staat bekend als auteur van bestsellers als Het derde huwelijk, Zuivering, Ten oorlog en Gelukkige slaven. Er is werk van hem vertaald in meer dan vijftien talen en zes van zijn romans werden verfilmd. In 2014 ontving hij voor zijn oeuvre de Constantijn Huygensprijs.

‘Moderne klassieker, waarin Lanoye zijn vakmanschap laat zien en als formidabele stilist, inventieve fantast en absurdist waarheid en leugen, humor en tragiek verbindt.’
NRC HANDELSBLAD

‘Ingenieus opgebouwde en fantasierijke vertellingen wekken ontroering en besef van tragiek.’
HET PAROOL

‘De verrukkelijkste verhalen uit het diepe Vlaanderen sinds Louis Paul Boon.’
KNACK

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Een slagerszoon met een brilletje

paperback/ gebrocheerd: € 12.99
Een slagerszoon met een brilletje is het prozadebuut van Tom Lanoye. In vier verhalen laat hij al heel wat facetten zien van zijn latere, ...

Meer boekennieuws op Facebook.