Het Goddelijke Monster

het goddelijke monster, zwarte tranen, boze tongen

Tom Lanoye

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het Goddelijke Monster

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 9789044620115, August 2011
Formaat: 20.0 (h) x 12.4 (b) x 5.0 (d) cm. Gewicht: 584 gram.

Uitgever: Prometheus, Uitgeverij

beschrijving

‘Een eigentijds Verdriet van België als goddelijke komedie.’ De Morgen

De spraakmakende tv-serie Het goddelijke monster is gebaseerd op drie romans van Tom Lanoye, die samen De monstertrilogie vormen: Het goddelijke monster, Zwarte tranen en Boze tongen.

In meer dan achthonderd pagina’s laat Tom Lanoye, immer geestig en vlijmscherp, zestien onvergetelijke personages dwalen door het moderne, mythische Vlaanderen. Via een uiteenvallende familie in een verkruimelend land in het hart van Europa biedt hij een caleidoscopische blik op het algehele onbehagen van onze tijd. Het hoofdpersonage is de beeldschone kindvrouw Katrien Deschryver. Zij schiet, bij een jachtongeval in Zuid-Frankrijk, haar echtgenoot dood omdat ze denkt dat hij een everzwijn is. Thuisgekomen en beschuldigd van moord voelt ze zich geen misdadigster maar een martelares, door iedereen misbruikt.
Niet alleen de oer-Vlaamse clan der Deschryvers valt zodoende langzaam uit elkaar. Een heel land gaat met de billen bloot. De malaise blijkt overal te heersen: bij individu en politiek, gezin en industrie, justitie en journalistiek.

Het goddelijke monster won twee humo’s Gouden Bladwijzers, twee Gouden Uil Publieksprijzen, de Gouden Uil Literatuurprijs en de Inktaap.

‘Een schitterende, virtuoze taal en een ingenieuze plot.’ De Standaard

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.