De meeste gedichten

Tom Lanoye

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De meeste gedichten

paperback/ gebrocheerd: € 19.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044606584, 304 blz., September 2005
Formaat: 17.3 (h) x 12.5 (b) x 3.2 (d) cm. Gewicht: 343 gram.

Uitgever: Prometheus

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Eindelijk verzamelt Lanoye al zijn gedichten. Uiteraard bevat deze verzamelband de bekende en 'reguliere' bundels In de piste en Hanestaart. Maar ook vele verspreid verschenen en onbekende gebleven gedichten van Lanoye worden hier voor het eerst samengebracht.

Een aparte afdeling bundelt het vroege satirische dichtwerk dat hij schreef als student, nog een andere afdeling is een bloemlezing van afzonderlijk leesbare gedichten die verscholen gingen in verzendrama's als Mamma Medea en Diplodocus Deks.
Tot slot bevat De meeste gedichten de Vlaamse en vaak ingrijpende bewerkingen die Lanoye maakte van oorlogsgedichten uit de Eerste Wereldoorlog, eerder alleen te lezen in de bundels Niemandsland en Overkant. Het gaat om autonome variaties op werk van klassieke auteurs als Wilfred Owen, Siegfried Sassoon, Wladimir Majakowski, Giuseppe Ungaretti en Guillaume Apollinaire.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

De meeste gedichten

paperback/ gebrocheerd: € 19.99
Tom Lanoye staat bekend als auteur van verfilmde romans (Sprakeloos en Het goddelijke monster), bekroonde toneelklassiekers (Ten oorlog ...

Meer boekennieuws op Facebook.