Een revolverschot

Virginie Loveling

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Een revolverschot

paperback/ gebrocheerd: € 11.00

ISBN: 9789044545593, 192 blz., June 2021
Formaat: 21.6 (h) x 13.5 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 210 gram.

Uitgever: De Geus

beschrijving

De zussen Marie en Georgine Santander wonen na de dood van hun vader en moeder samen in het ouderlijk huis in het dorpje Vroden. Als ze gevoelens opvatten voor dezelfde man nemen hun levens een tumultueuze wending.

Gemoderniseerd en van een nawoord voorzien door Annelies Verbeke.


‘Loveling geeft ons een meedogenloze, hartverscheurende inkijk in de gevoelswereld van iemand die in het leven bij herhaling aan het kortste eind trekt.’ – Annelies Verbeke

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Virginie Loveling (1836-1923) leefde in Nevele en Gent en schreef aan de zijde van haar zus Rosalie, tot die als jonge veertiger overleed. Als progressieve intellectueel sprak Virginie Loveling zich, ook in haar literaire werk, herhaaldelijk uit tegen de katholieke dominantie in het onderwijs. Zowel in Nederland als in België werd haar werk veel gelezen en hoog gewaardeerd. Zij schreef gedichten, romans, novellen, kinderboeken en essays en ontving de Vijfjaarlijkse prijs voor de Nederlandse Letteren voor de roman Een dure eed (1891). Een revolverschot voltooide ze in 1905, waarna de roman in 1911 werd uitgegeven. Het boek wordt vaak als een hoogtepunt in haar oeuvre beschouwd.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.