Alles wat verdrietig is, is onwaar

Een waargebeurd verhaal

Daniel Nayeri

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Alles wat verdrietig is, is onwaar

paperback/ gebrocheerd: € 24.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044544909, 384 blz., May 2021
Formaat: 21.5 (h) x 13.5 (b) x 3.2 (d) cm. Gewicht: 488 gram.

Uitgever: De Geus

vertaald door: Carla Hazewindus

beschrijving

Khosrou is twaalf. Samen met zijn moeder is hij Iran ontvlucht. In de Verenigde Staten probeert hij een nieuw thuis te vinden, maar al snel blijkt dat niet het beloofde land. Khosrous moeder, die dokter was in Iran, combineert verschillende baantjes om rond te komen. Zijn vader voelt steeds verder weg. Khosrous klasgenoten gooien paperclips in zijn nek.

Maar in de klas van Mrs. Miller ontpopt Khosrou zich als verhalenverteller. Herinneringen aan zijn kindertijd komen bovendrijven, net als zijn vlucht uit Iran en zijn familiegeschiedenis. Dankzij de verhalen leert hij zichzelf te zijn.

Alles wat verdrietig is, is onwaar is het onstuimige en hartverwarmende relaas van een rasoptimist die weigert te wanhopen. Wars van de wetten van de westerse verhaalkunst houdt Nayeri een sprankelend en uiterst origineel pleidooi voor empathie in tijden van verdeeldheid.‘Een van de meest bijzondere boeken van het jaar.’ – BookPage, Starred Review‘Een modern meesterwerk. Episch en hartverwarmend.’ – The New York Times

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Daniel Nayeri is geboren in Iran. Hij bracht enkele jaren door in een vluchtelingenkamp in Italië en emigreerde op zijn achtste met zijn familie naar de VS. Hij is uitgever van Odd Dot, een fonds binnen Macmillan, en een van Amerika’s jongste uitgevers. ,Alles wat verdrietig is, is onwaar is zijn debuutroman, die jubelend werd ontvangen en verschijnt in zeven talen.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.