Moon tiger

Penelope Lively

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Moon tiger

paperback/ gebrocheerd: € 20.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044544688, 256 blz., March 2021
Formaat: 21.7 (h) x 13.7 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 330 gram.

Uitgever: De Geus

vertaald door: Dorien Veldhuizen

beschrijving

Een oude dame ligt in een ziekenhuisbed in Londen. Het is Claudia Hampton, schrijfster van populairhistorische boeken. Ze neemt zich voor om nu, vlak voor haar dood, nog een laatste boek te schrijven over de geschiedenis van de wereld. In plaats daarvan kijkt ze terug op haar eigen leven en de mensen die daarin bepalend zijn geweest; haar broer met wie ze een intense band had, haar dochter die zo weinig op haar leek, en vooral haar grote liefde Tom, de soldaat met wie ze slechts een paar dagen kon doorbrengen.


Moon tiger is een onvergetelijke Britse klassieker, over het wezen van de geschiedenis, van herinneringen, en van het leven zelf.


‘Een emotionele caleidoscoop. De veel te korte romance tussen Claudia en Tom is een van de meest memorabele liefdes uit de recente romankunst. Een van de mooiste boeken die ik in jaren heb gelezen.’ – The Sunday Telegraph

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Dame Penelope Lively (Caïro, 1933) schreef vele romans en korte verhalen, zowel voor volwassenen als voor kinderen, en werd daarvoor talloze keren onderscheiden. Ze is de enige auteur die zowel de Man Booker Prize als de prestigieuze Carnegie Medal voor kinderliteratuur won. Voor Moon Tiger ontving Lively in 1987 de Man Booker prize; in 2018 stond het op de shortlist voor de Golden Man Booker, een speciale eenmalige prijs ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Booker Prize.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.