Treinen en Kamers

Annelies Verbeke

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Treinen en Kamers

gebonden: € 23.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044544138, 288 blz., January 2021
Formaat: 22.4 (h) x 14.5 (b) x 2.9 (d) cm. Gewicht: 472 gram.

Uitgever: De Geus

beschrijving

Annelies Verbeke (België, 1976) vervlecht ruim vier millennia jaar literatuur uit de hele wereld. Geïnspireerd door bekende en minder bekende klassieke meesterwerken van vóór 1900 schreef ze vijftien verhalen, die in hun vormexperiment essay, theatertekst, droom of meditatie vermengen.
Het gaat om westerse hoogtepunten als de liederen van Hadewijch, Don Quichot of Moby Dick, maar bijvoorbeeld ook Het hoofdkussenboek van de Japanse Sei Shōnagon en 'De verheerlijking van Inanna', dat de Soemerische Enheduanna rond 2260 vóór onze jaartelling schreef.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Annelies Verbeke (België, 1976) debuteerde met de internationale bestseller Slaap! (2003). Haar werk verschijnt in vijfentwintig landen. Met haar roman Dertig dagen won Verbeke de F. Bordewijk-prijs, de NRC Lezersprijs en de Opzij Literatuurprijs; voor de verhalenbundel Halleluja ontving ze de J.M.A. Biesheuvelprijs en de Cutting Edge Award. Beide boeken haalden de shortlist voor de ECI Literatuurprijs. Ook won ze de Vlaamse Debuutprijs en het Gouden Ezelsoor.
Annelies Verbeke is een fervent ambassadeur van het korte verhaal, een genre waarin ze uitblinkt. Of zoals de Volkskrant schreef: ‘Het korte verhaal past haar als een handschoen.’
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.