Het leven, het leven

Ivan Wolffers

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het leven, het leven

paperback/ gebrocheerd: € 20.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044544008, 320 blz., July 2020
Formaat: 21.5 (h) x 13.6 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 413 gram.

Uitgever: De Geus

beschrijving

'De wereld is een wonderschone planeet en de gelukkigen die daar geboren worden mogen zich een leven lang verwonderen over alle schoonheid en kennis die je er tegenkomt. Het is jammer dat er een einde komt aan de ontdekkingsreis, maar als je alles weet ben je nu eenmaal klaar. Laten we leven. Laat het je niet gebeuren dat je de woorden overneemt van degenen die bang zijn voor de dood en trek je niet terug in het hol waar je geen uitzicht op de planeet meer hebt, waar de afspraken op het ziekenhuis de structuur van je bestaan zijn gaan vormen. De dagen ertussen, dáár gaat het om. Leef en leer tot je alles weet.’


Al jarenlang leeft arts en schrijver Ivan Wolffers in de wetenschap dat er kanker in zijn lichaam zit, en sinds hij dat weet beziet hij het leven in een ander licht. Het leven, het leven is een bundeling van zijn meest persoonlijke, ontroerende en indrukwekkende bespiegelingen en verhalen.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Arts en schrijver Ivan Wolffers (1948) promoveerde in de medische antropologie en is emeritus hoogleraar Gezondheid en Cultuur. Zijn eerste boek (een bundeling columns uit de Volkskrant) bezorgde hem veertig jaar geleden een langdurige bestsellerstatus. Hij schreef fictie en non-fictie, waaronder Medicijnen en Het dikke afvalboek.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.