De drie rivieren

Alfred Birney

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De drie rivieren

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044543957, 320 blz., October 2020
Formaat: 20.1 (h) x 12.6 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 346 gram.

Uitgever: De Geus

beschrijving

Drie rivieren spelen een belangrijke rol in het leven van meneer B., die in schitterende vertellingen in dit drieluik stromen.
De Lossie in Schotland brengt hem naar voorbije eeuwen, toen de oervader van zijn familie voor bewezen moed tijdens veldslagen een familiewapen en een baronie geschonken kreeg.
Zijn Nederlandse familiegeschiedenis in latere tijden krijgt gestalte aan de IJssel bij Deventer, de stad waar zijn overgrootvader vandaan komt.
Het derde deel is een roadshow naar de Brantas, de langste rivier van Oost-Java, die de koloniale geschiedenis van Nederland in Indonesië weerspiegelt.


‘Pas als ik de drie delen naast elkaar bekijk, valt op welk minimalistisch meesterwerk Birney met deze trilogie afgeleverd heeft.’ – Kirsten Vos op Indisch 3.0


‘Aan het toch al schitterende kralensnoer van de Nederlands-Indische
literatuur heeft Birney drie parels toegevoegd.’ – Kester Freriks

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Alfred Birney (1951) is auteur van een groot oeuvre van romans, novellen, verhalen en essays, waarin zijn Nederlands-Indische familiegeschiedenis een centrale plaats inneemt. Zijn roman De tolk van Java (2016) werd bekroond met de Libris Literatuur Prijs en de Henriette Roland Holst-prijs. In 2019 verscheen in de reeks Privé Domein het dagboek Niemand bleef, waarvoor hem de Littéraire Witte Prijs 2020 werd toegekend.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.