Het oudste geheugen op aarde

Verhalen uit de Keltische wereld

Herman Clerinx

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het oudste geheugen op aarde

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044543933, 320 blz., July 2020
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) x 2.6 (d) cm. Gewicht: 358 gram.

Uitgever: De Geus

beschrijving

Wat zocht koning Bran op het Eiland der Vrouwen? Waar komen kraaien zo groot als een hond vandaan? Welke nevengevolgen heeft een liefdesdrank? Bestaat een god van de overvloed? Hoe zal een man nooit iets vergeten? Waarom verblijft een zeemeermin driehonderd jaren in een grot? Wie schenkt Merlijn zijn gouden harp?
Herman Clerinx, Keltenkenner bij uitstek, deed een greep in het verhalenaanbod van de oude Ieren, Welshmen, Cornishmen en Bretoenen. Hij bevrijdde hun mythen en legenden van hun middeleeuwse stof en toverde ze om tot vertellingen van een onwezenlijke schoonheid. Zijn verhalen uit de Keltische wereld rukken de lezer uit de werkelijkheid en dompelen hem onder in een universum vol ongeremde fantasie, ongekende magie en ongetemde liefde.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Herman Clerinx is auteur en wetenschapsjournalist. Hij heeft boeken over Romeinen, Kelten en de archeologie van België en Nederland op zijn naam staan, schrijft regelmatig voor Geschiedenis Magazine en verzorgt een column voor Archeologie Magazine. Daarnaast geeft hij lezingen voor universiteiten en musea, en is hij een beheerder van het Belgisch Genootschap voor Keltische Studies.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.