Meisje, vrouw, anders

Bernardine Evaristo

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Meisje, vrouw, anders

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044543506, 496 blz., November 2020
Formaat: 21.6 (h) x 13.6 (b) x 4.0 (d) cm. Gewicht: 600 gram.

Uitgever: De Geus

vertaald door: Lette Vos

beschrijving

Winnaar Booker Prize‘Dit is literair vuurwerk dat je gelukkig maakt.’ – De Groene AmsterdammerTwaalf personages van kleur zijn elk op zoek naar iets – een gedeeld verleden, een onverwachte toekomst, een plek om thuis te komen, een geliefde, een sprankje hoop. Van Londen tot Schotland, van een non-binaire socialmedia-influencer tot een 93-jarige vrouw op een boerderij. Evaristo brengt hen op meesterlijke wijze samen en herinnert ons aan datgene wat ons verbindt in tijden van verdeeldheid.

Meisje, vrouw, anders (Girl, Woman, Other) werd bekroond met de prestigieuze Booker Prize.‘Een messcherpe, levenslustige symfonie van stemmen’. – De Standaard‘Elena Ferrante meets Zadie Smith, met humor.’ – Trouw‘Net zo wervelend als haar tocht langs uiteenlopende, krachtig uitgewerkte personages en hun geschiedenissen in alle windstreken, is Evaristo’s manier van schrijven.’ – de Volkskrant ****

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Bernardine Evaristo (1959), woonachtig in Londen, is gelauwerd auteur van fictie, korte verhalen, essays en theater. Ze onderscheidt zich door haar experimentele stijl en haar durf. In haar werk onderzoekt ze diverse aspecten van de Afrikaanse diaspora. Meisje, vrouw, anders werd bekroond met de prestigieuze Booker Prize.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.