Oer en andere tijden

Olga Tokarczuk

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Oer en andere tijden

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044543469, 240 blz., September 2020
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 290 gram.

Uitgever: De Geus

vertaald door: Karol Lesman

beschrijving

Oer is een gebied in Polen waar de tijd lijkt stil te staan. Alsof God zijn aartsengelen als beschermers rondom Oer geposteerd heeft. De mannen, vrouwen en kinderen die er wonen verbinden het dagelijks leven met de krachten die naar hun gevoel het universum beheersen.

‘Wat wij nodig hebben zijn dochters. Als alle vrouwen nu eens in één keer dochters begonnen te baren, dan zou er vrede op aarde zijn’, zegt een vrouw in Oer. Maar ook al worden er opvallend veel meisjes geboren en lijkt Oer de bescherming van God te genieten, het blijft niet gespaard voor de kleine en grote oorlogen.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Olga Tokarczuk (Polen, 1962) is de belangrijkste Poolse auteur van haar generatie. Meerdere van haar romans werden bekroond, waaronder De rustelozen, dat in 2011 bij De Geus verscheen en haar de Nike-prijs (de belangrijkste literaire prijs van Polen) en de Man Booker International Prize opleverde. Ook voor De Jacobsboeken (ook bij De Geus verschenen, in 2019) ontving Tokarczuk de Nike-prijs. In 2019 werd haar de Nobelprijs voor Literatuur 2018 toegekend.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.