In de wacht

Alfred Birney

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044543384, 288 blz., April 2020

Uitgever: De Geus

beschrijving

Wachtend op een operatie ziet Alan Noland vanaf zijn ziekenhuisbed de multiculturele samenleving aan zich voorbijtrekken. Ongegeneerd etnisch profilerend legt hij zijn tijdelijke leefomgeving onder een microscoop. Wat hij ziet verbaast, ergert en vermaakt hem zodanig dat hij zijn eigen levensgevaarlijke fysieke toestand bijna vergeet.


Voor dit boek, het eerste nieuwe werk na De tolk van Java, heeft Alfred Birney zijn pen geslepen en vervolgens in een vloeistof gedoopt waarvan alleen hij de samenstelling kent. Maar dat er gif en lachgas in zit moge duidelijk zijn. Onduidelijk is wat zijn held tegemoetgaat.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Alfred Birney (1951) is auteur van een groot oeuvre van romans, novellen, verhalen en essays waarin zijn Nederlands-Indische familiegeschiedenis een centrale plaats inneemt. Hij debuteerde in 1987 met de roman Tamara’s lunapark. In 1991 kreeg hij voor zijn oeuvre de literaire G.W.J. Paagman-prijs. Zijn roman De tolk van Java (2016) werd bekroond met de Libris Literatuur Prijs en de Henriette Roland Holst-prijs. Na de bundel De fenomenale meerval en andere verhalen (2018) verscheen in de reeks Privé-domein het dagboek Niemand bleef.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.