Weersverwachting

Jenny Offill

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Weersverwachting

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044543377, 240 blz., February 2020
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 276 gram.

Uitgever: De Geus

vertaald door: Roos van de Wardt

beschrijving

Lizzie heeft een baantje als bibliothecaresse aan de universiteit waar ze eigenlijk wilde promoveren. Ze voelt zich verantwoordelijk voor haar exverslaafde broer, wat ten koste gaat van aandacht voor haar eigen leven – en dat van haar man en kind.


Dan vraagt haar voormalige promotor Sylvia, een klimaatwetenschapper en populaire podcasthost, of ze wil helpen met de groeiende toestroom aan brieven en mails. Lizzie begint vragen te beantwoorden van klimaatangstigen en religieuze eindtijddenkers. Naarmate ze zich meer verdiept in rampenpsychologie en overlevingsstrategieën raakt ze steeds minder in staat een goede overlevingsstrategie voor zichzelf te bepalen, niet alleen voor een mogelijke apocalyptische toekomst, maar ook voor het hier en nu.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Jenny Offill schreef de romans De laatste dingen en Verbroken beloftes. Die laatste betekende haar internationale doorbraak en werd genomineerd voor de Folio Prize, de Pen Faulkner Award en de International Dublin Literary Award. Ze woont in de staat New York en geeft les aan
Queens University, Brooklyn University en Columbia.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.