Spiegeldoolhof

Reflecties op zelfbedrog

Jia Tolentino

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Spiegeldoolhof

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044543216, 352 blz., March 2020
Formaat: 21.5 (h) x 13.5 (b) x 2.9 (d) cm. Gewicht: 459 gram.

Uitgever: De Geus

vertaald door: Anne Marie Koper; Elsbeth Witt

beschrijving

Jia Tolentino’s blik is die van de millennial, gevormd door een online leven en een gebrek aan economische stabiliteit. Maar geen millennial kijkt zo ver als zij. En zo weet ze de onderwerpen die er in dit internettijdperk het meest toe doen te doorgronden als geen ander. Of het nu gaat over social media, de obsessie met fysieke perfectie, vrouwen in de literatuur, of het zelfbedrog en het gehossel die deze tijd op allerlei manieren kenmerken, Jia Tolentino doorziet wat we onszelf en elkaar voorspiegelen.

De negen essays, die meanderen tussen autobiografie en cultuurkritiek, leggen bloot hoe moeilijk het is om onszelf echt te zien in een maatschappij waar alles draait om het ego.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Jia Tolentino (Houston, 1988) groeide op in Texas, woont in Brooklyn en is een van de populairste auteurs van de New Yorker, waarin ze schrijft over cultuur in de breedste zin van het woord. Ze was eerder redacteur van The Hairpin en adjunct-hoofdredacteur van de feministische website Jezebel. Spiegeldoolhof is haar debuut en werd in de Verenigde Staten onmiddellijk een bestseller. In deze negen essays ontleedt Tolentino het leven in het laatkapitalistische internettijdperk zoals niemand anders dat kan.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.