Kapitaal en ideologie

Thomas Piketty

 
 

gebonden: € 49.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044543179, 1200 blz., February 2020

Uitgever: De Geus

vertaald door: Ilse Barendregt; Marianne Gaasbeek; Reintje Ghoos; Alexander van Kesteren; Jan Pieter van der Sterre

beschrijving

Economie is geen wetmatigheid. Markt, winst en kapitaal zijn historische concepten die afhangen van keuzes en opvattingen. In Kapitaal en ideologie onderzoekt Piketty de ideeën die eeuwenlang aan de basis lagen van ongelijkheid. Ideologische stromingen die hebben geleid tot slavernij, kolonialisme, communisme en hyperkapitalisme en het leven van miljarden mensen hebben bepaald.
Piketty toont aan waarom ideeën van rechts en links vandaag teleurstellen en hoe we kunnen breken met het fatalisme, voedingsbodem voor de buitensporige identiteitspolitiek. Bovendien legt hij de grondslag voor een participatief socialisme voor de eenentwintigste eeuw: een nieuwe ideologie van gelijkheid, maatschappelijk eigendom, onderwijs en het delen van kennis en macht.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Thomas Piketty (1971) is een Franse econoom, verbonden aan de École d’économie de Paris. Hij schreef eerder Kapitaal in de 21ste eeuw, een van de meest toonaangevende werken over economie van de afgelopen tijd, dat wereldwijd een succes werd.
  1. Leg in mijn winkelwwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.