Ik ben er weer

Zwaar ziek, gered door de psychiater

Rinke van den Brink

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Ik ben er weer

paperback/ gebrocheerd: € 21.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044543087, 380 blz., November 2020
Formaat: 21.5 (h) x 13.6 (b) x 3.1 (d) cm. Gewicht: 473 gram.

Uitgever: De Geus

beschrijving

Als redacteur gezondheidszorg van de NOS heeft Rinke van den Brink geregeld bericht over medische blunders. Maar nog nooit werd hij daar zelf slachtoffer van. Tot februari 2017. Toen veroorzaakten fouten na een routineoperatie een aaneenschakeling van ellende.

Dit alles resulteerde in een lange ziekenhuisopname en langdurig antibioticagebruik, met de nodige bijwerkingen. Uiteindelijk belandde hij in een zware psychose, waarvoor hij behandeld werd bij de psychiatrische crisisdienst. Hij kwam er weer bovenop, mede dankzij de zorg van vrouw en kinderen.

In Ik ben er weer vertelt Rinke van den Brink wat hem is overkomen, hoe het mis kan lopen na een ziekenhuisopname en plaatst dat in een breder kader. Dankzij zijn kennis en contacten in de medische wereld overleefde hij.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Rinke van den Brink (1955) is sinds 2005 redacteur gezondheidszorg van NOS Nieuws en schrijver. Begon bij De Waarheid. Werkte als freelancer onder meer voor VARA- en VPRO-radio, was Nederlands correspondent van de Waalse omroep Rtbf en dagblad Le Soir en redacteur van Vrij Nederland. Schreef vier boeken over extreem-rechts in West-Europa, waaronder De Internationale van de Haat (1994) en In de greep van de angst (2005). In 1993 ontving hij van het Anti Discriminatie Overleg de ADO-Mediaprijs voor de wijze waarop hij extreem-rechts al jaren systematisch en kritisch volgt. 'Daarbij schrijft hij boeiend en zeer leesbaar, waardoor men zijn verhalen, hoe somber de inhoud soms ook mag stemmen, bepaald niet voor zijn of haar verdriet leest. Ze lezen als een roman', oordeelde de jury.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.