Als de twijfel toeslaat

Malin Persson Giolito

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Als de twijfel toeslaat

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044543063, 484 blz., April 2020
Formaat: 20.1 (h) x 12.5 (b) x 3.9 (d) cm. Gewicht: 527 gram.

Uitgever: De Geus

vertaald door: Ron Bezemer

beschrijving

Dokter Stig Ahlin is tot levenslang veroordeeld voor de gruwelijke moord op een vijftienjarig meisje. De daad is dertien jaar geleden gepleegd, maar niemand is het afschuwelijke misdrijf vergeten.

Advocaat Sophia wordt gevraagd om Ahlins verzoek tot vervroegde invrijheidsstelling te begeleiden. ‘Je zult zijn derde advocaat worden en als je hem vrij krijgt, schrijf je juridisch geschiedenis. Er is geen enkele Zweed die na zo’n lange gevangenisstraf heeft meegemaakt dat zijn vonnis is herzien en is vrijgesproken. Geen enkele.’

Sophia besluit in te gaan op het verzoek. Met haar poging recht te doen, wekt ze de afschuw van het publiek. En ook zelf vraagt ze zich af wat voor man Ahlin is en of waarheid zich laat vinden.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Malin Persson Giolito (Stockholm, 1969) werkte als advocaat bij het grootste advocatenkantoor van Scandinavië en voor de Europese Commissie. Ze woont in Brussel met haar gezin. In dromen lieg je niet was een internationale bestseller, werd verkozen tot beste Zweedse en beste Scandinavische thriller van 2016 en verfilmd als Netflix-serie onder de titel Quicksand.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.