Kun je me ooit vergeven?

Bekentenissen van een literair oplichter

Lee Israel

 
 

gebonden: € 17.50

ISBN: 9789044543049, 148 blz., May 2020

Uitgever: De Geus

vertaald door: Nadia Ramer

beschrijving

Ooit was Lee een gevierd schrijfster van biografieën. Nu is ze aan lagerwal geraakt, mede door haar drankzucht en nogal stekelige karakter. Als haar kat ziek wordt, heeft ze geld nodig voor de dierenarts. Ze steelt een paar brieven van een beroemdheid uit een bibliotheek en verkoopt ze aan een handelaar. Dan blijkt dat de brieven meer geld opleveren naarmate ze beter geschreven zijn. Lee ziet een kans om haar biografisch talent op een heel andere manier te gelde te maken: als die beroemdheden geen interessante brieven schreven, dan doet zij het wel voor ze.


Kun je me ooit vergeven? is een vilein geschreven zelfportret van een imperfect maar eigenzinnig en geestig mens: een verslag van een leven dat laveerde tussen de glamour van de New Yorkse literaire scene, de zelfkant van donkere kroegjes vol tegenculturele randfiguren, en de schimmige
antiquariaten en handelaars daartussenin.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Lee Israel (1939-2014) woonde in New York en schreef biografieën over Tallulah Bankhead, Dorothy Kilgallen en Estée Lauder. In 2008 verscheen Can You Ever Forgive Me? In 2018 volgde de succesvolle gelijknamige verfilming.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.