Omdat we ook zijn wat we hebben verloren

Neske Beks

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044542912, 256 blz., April 2020

Uitgever: De Geus

beschrijving

Dat haar moeders beiden puzzelaars waren heeft zijn invloed op schrijver Neske Beks. Beginnend bij de hoekjes verzamelt ze de stukjes van haar wezen als dochter, vrouw, moeder, partner en vriendin, tot zich een bijna passend geheel vormt.
Ze loopt de weg terug naar wat ooit thuis was, maar ontdekt dat de vogels het kruimelspoor hebben opgegeten. De getuigen zijn overleden of weigeren contact: ze moet verder op een innerlijk kompas. Hardop stelt ze zich vragen over haar jeugd als zwart meisje in een wit pleeggezin. Over de waarheid achter verhalen die de werkelijkheid verhullen. Over wat vergankelijk en onvergankelijk is. Over het eeuwig zoeken naar een thuis. Over wat heel worden is.

Neske Beks legt een indringend en openhartig portret neer van haar eigen groei en haar strijdbaarheid in een samenleving die niet graag op zijn tekortkomingen wordt aangesproken.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Neske Beks is multidisciplinair kunstenaar met een basis in theater, woord, beeld en muziek. Nadat ze met de eenakter Wrang in 2002 de Hollandse Nieuwe Toneelschrijfprijs won, richtte ze de Schrijf[werk]plaats Frascati op (2003-2006). Ze debuteerde als documentairemaker met Eigen Volk (2011) over de extreemrechtse stemmen in haar pleeggezin en familie.

De roman De Kleenex Kronieken (2014) was haar literaire debuut. Haar documentaire Mookie (2012), opgenomen in het educatieve programma van de collectie van Eye Filmmuseum Amsterdam, won prijzen in Mexico en Italië. In 2020 gaat haar bewerking van Yerma van Federico García Lorca in première bij Ulrike Quade Company bij Bergen International Festival, Noorwegen.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.