In het voetspoor van de hippies

Over land van Europa naar India en Nepal

Willem Oosterbeek

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
In het voetspoor van de hippies

paperback/ gebrocheerd: € 18.50

ISBN: 9789044542899, 184 blz., October 2019
Formaat: 20.0 (h) x 12.6 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 211 gram.

Uitgever: De Geus

beschrijving

In de jaren zestig en zeventig trokken duizenden jongeren naar India en Nepal. Ze gingen met de Magic Bus, liftend, per trein of in hun eigen krakkemikkige busjes. Ze ontvluchtten de consumptiemaatschappij op zoek naar spirituele verdieping in het Oosten. De Beatles en Maharishi Mahesh Yogi wezen de weg.

Maar gingen ze wel op zoek naar nieuwe spiritualiteit of was het het avontuur dat hen dreef? Of de goedkope kick die in India en Nepal in de vorm van hasj en heroïne te vinden was?

In dit boek blijft er van de wolk van romantiek, vrijheid, blijheid en love die rond de hippietrail hangt weinig over. Toch opende de reis naar het Oosten ook nieuwe werelden. Voor het eerst kwamen jonge reizigers in contact met andere culturen en samenlevingen. Dat leerde hun dat het anders kan, een bewustzijn dat nooit meer is verdwenen.

Anno 2019 verkennen duizenden backpackers de wereld op geheel eigen wijze. Dat is niet alleen aan de hippietrailers te danken, maar dat ze een belangrijke rol hebben gespeeld als gangmakers staat buiten kijf.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Willem Oosterbeek studeerde geschiedenis en politicologie. Hij publiceerde eerder Naar Moskou! naar Moskou! en Nootmuskaat. Hij is journalist en tekstschrijver.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.