Jaar van de aap

Patti Smith

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789044542851, geïllustreerd, 192 blz., March 2020

Uitgever: De Geus

vertaald door: Astrid Huisman

beschrijving

In het jaar 2016, het jaar van de aap, wordt ‘dichter-detective’ Patti Smith zeventig. Het blijkt een jaar vol politieke turbulentie en persoonlijk verlies.
Een jaar waarin ze, slechts vergezeld door haar polaroidcamera, door de VS reist. Zo trekt ze langs de Californische kust, door de woestijn van Arizona en bezoekt ze een oude vriend in Kentucky voor het laatst. Ze doet inzichten op in haar dromen, eet in diners en is altijd op zoek naar zwarte koffie.


Jaar van de aap is een poëtisch memoir, een onvervalst staaltje Americana en een ontroerende reflectie op vriendschap, verlies en het voortschrijden van de tijd, geschreven in elegant, lyrisch proza zoals alleen Patti Smith dat kan.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Patti Smith (Chicago, 1946) is schrijver, artiest en beeldend kunstenaar. Ze kreeg erkenning in de jaren zeventig voor haar revolutionaire vermenging van poëzie en rock-’n-roll. Ze bracht twaalf albums uit, waaronder Horses, een van de beste 100 platen aller tijden. Ze werkte samen met onder anderen Bruce Springsteen, John Cale en R.E.M. In 2007 werd ze opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.Bij De Geus verschenen eerder van haar hand Just Kids en Mtrain. Die eerste was een wereldwijde bestseller en leverde haar onder
meer de National Book Award op.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.